Gezonde voornemens
Na de culinaire decembermaand, waarin eten in overdaad aanwezig is, is januari voor ons een mooi moment om weer even pas op de plaats te maken. Terug in balans. Misschien heb je net als ons ook wel gezonde voornemens voor het nieuwe jaar? Lang leve de 80/20-regel, waarbij we maar weer eens willen benadrukken dat gezond eten júist heel lekker is.
Ben je benieuwd naar ons 'gezonde' vleesassortiment? Denk dan bijvoorbeeld aan ons prachtige grasgevoerd rundvlees: rijk aan smaak, voedzaam en een bewuste keuze. Of kip- en bizonvlees: mager en boordevol eiwitten. En omdat een goed begin het halve werk is geven we bij bestellingen vanaf €150 een portie gratis kipfilets cadeau. Laat je inspireren en gooi je vriezer vol met lekkers!
MAGERE BESTSELLERS
IS GRASGEVOERD VLEES GEZONDER?
Je hebt het vast wel eens gehoord: grasgevoerd vlees is beter voor je. Maar klopt dat eigenlijk wel? We vertellen je er graag meer over, zodat jij precies weet wat je eet. Dus, wat maakt grasgevoerd vlees nou zo bijzonder?
Wat is grasgevoerd vlees?
Grasgevoerd vlees komt van runderen die hun hele leven grazen op weilanden en een natuurlijk dieet van gras en kruiden krijgen. Dit in tegenstelling tot graangevoerd vlees, waarbij de dieren in de laatste fase van hun leven worden afgemest met graan zoals mais of soja. Ook graangevoerde runderen lopen trouwens vaak het grootste deel van hun leven buiten rond, maar dat terzijde.. Het dieet van het dier heeft direct invloed op de voedingswaarde van het vlees.
Waarom wordt het als gezonder gezien?
Grasgevoerd vlees bevat doorgaans meer gezonde omega-3-vetzuren. Dit zijn die goede vetten die je ook vindt in vette vis, en ze staan bekend om hun voordelen voor hart en hersenen. Daarnaast bevat grasgevoerd vlees meer antioxidanten zoals vitamine E en een hoger gehalte aan CLA (geconjugeerd linolzuur), een vetzuur dat mogelijk bijdraagt aan vetverbranding en een sterk immuunsysteem.
Ook bevat grasgevoerd vlees minder totaal vet en verzadigd vet in vergelijking met graangevoerd vlees. Dat maakt het een populaire keuze voor mensen die op hun vetinname letten zonder concessies te doen aan smaak.
Hoe zit het met de smaak?
Smaken verschillen, maar veel vleesliefhebbers vinden grasgevoerd vlees voller en “puurder” smaken. De natuurlijke voeding van de dieren geeft het vlees een rijke en complexe smaak. Grasgevoerd vlees is vaak iets minder vet, wat betekent dat je het met zorg moet bereiden om het mals te houden.
Welke rassen zijn grasgevoerd?
Als je op zoek bent naar grasgevoerd rundvlees, kun je kiezen uit fantastische rassen zoals Black Angus Premium Grassfed uit Argentinië, Charra, Rubia Gallega, Avileña Negra Ibérica, Romagnola, Chianina, Simmentaler, Limousin, Blonde d'Aquitaine en zelfs Bizon. Elk ras heeft zijn eigen unieke smaak en structuur, waardoor er voor iedereen wel iets bijzonders te vinden is.
GRASGEVOERD RUNDVLEES
LAAT JE INSPIREREN
Wist je dat je ook gezonde recepten kan vinden bij The Butchery? Hieronder alvast een greep uit onze recepten. Meer recepten vinden? Blader gerust door de receptenpagina, vul je winkelmandje en ga lekker aan de slag!